2021-06-29 11:15:49• hírek • Bede Emőke / Agerpres

Havi 250 lej támogatást kaphatnak azok a cégek, amelyek diákokat alkalmaznak a vakáció ideje alatt

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com

A Szatmár Megyei Munkerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) kedden közleményben emlékeztette a munkáltatókat, hogy minden, a nyári vakáció idejére alkalmazott tanuló és egyetemi hallgató után havi 250 lejes ösztönző támogatásra jogosultak.

A tájékoztatás szerint a támogatás a vakációban foglalkoztatott diákok és egyetemisták után egy naptári évben legfeljebb 60 munkanapig folyósítható, a 250 lejes juttatás és a bér közötti különbség azonban minden esetben a munkáltatót terheli.


A vállalatoknak a diákokkal teljes vagy részmunkaidőre érvényes, a vakációnál rövidebb időre szóló, meghatározott időtartamú, egyéni munkaszerződést kell kötniük. A 18 éven aluli fiatalok esetében a napi 6 órás és heti 30 órás munkaidővel kötött egyéni munkaszerződés teljes munkaidősnek minősül. A munkáltatónak legtöbb 30 nappal a fiatal alkalmazása után egy megállapodást kell kötnie a munkaerő-foglalkoztatási ügynökséggel.


Az AJOFM felhívja ugyanakkor arra is figyelmet, hogy nem jogosultak a támogatásra azok a cégek, akik már a vakáció kezdete előtt alkalmazták a diákokat/egyetemi hallgatókat, vagy akik egy naptári év folyamán már meghaladták a fent említett 60 napos időkeretet


Az érdekeltek az ügynökség szatmári irodáján túl a nagykárolyi, avasfelsőfalui, tasnádi, erdődi és turci kirendeltségeken is érdeklődhetnek, írhatnak az ajofm.sm@anofm.gov.ro címre, illetve tárcsázhatják a 0261-770237-es telefonszámot is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: